



Kategorie
Podkategorie
Kategorie
Przybory kuchenne | |Opis
Niezależnie od tego czy uwielbiasz zaskakiwać swoich domowników i gości wymyślnymi potrawami, czy spędzasz w kuchni tylko minimum czasu, musisz zaopatrzyć się w najważniejsze przybory. Trzepaczka to przedmiot, który będzie niezbędny w pieczeniu pysznego torciku, omleta, czy przyrządzeniu kotletów na rodzinny obiad. Bez niej trudno będzie ubić jajka, czy pianę z białek lub śmietanę do deseru. Trzepaczka potrzebna jest do łączenia ciast lub pienistych płynów, takich jak białka jajek na bezy. Najpopularniejsze trzepaczki to te tradycyjne ze stali nierdzewnej, o kształcie spirali i drewnianą rączką, ale także silikonowe przypominające rózgę, składające się z kilku paseczków. Dzięki temu są bardziej higieniczne i łatwiejsze do czyszczenia. W każdym razie należy zawsze używać trzepaczki ze stali nierdzewnej lub silikonu do mieszanek na bazie jaj, ponieważ te trzepaczki są hipoalergiczne. Jeśli planujesz użyć trzepaczki do innych przepisów, sprawdź ponownie jej materiał, ponieważ może to zrobić różnicę. Kupując trzepaczkę, zwróć uwagę na materiał użyty do jej produkcji. Najlepszym wyborem jest stal nierdzewna lub silikon, ponieważ nie pochłaniają zapachów i smaków.
Sortowanie
Cena