Kategorie
Podkategorie
Kategorie
Przybory kuchenne | | Akcesoria kuchenne Blachy i formy do pieczenia Lejki Łopatki i łyżki kuchenne Młynki i moździerze Nożyczki Obieraczki i drylownice Ociekacze i suszarki do naczyń Ostrzałki do noży Otwieracze i korkociągi Sitka i cedzaki Stolnice i wałki Tarki i szatkownice Tłuczki Trzepaczki Wkłady do szuflad Wyciskarki i praski Wykałaczki i patyczkiOpis
Tłuczek do mięsa to jeden z podstawowych akcesoriów używanych w kuchni. Docenią je smakosze świeżych i pachnących mięs, które wymagają odpowiedniego rozbicia. Istotne jest by używać doskonałej jakości przyborów kuchennych, które wydobywają niepowtarzalny smak mięsa. Niezależnie od tego, czy gotujesz kurczaka, kiełbasę, mieloną wołowinę czy indyka, ten tłuczek do mięsa pomoże szybko i wydajnie wykonać pracę. Tłuczek możemy wykorzystać również do rozdrobnienia awokado, guacamole, ziemniaków, oddzielić pakowane ryby, rozgniatać pomidory na sosy, pasty do smarowanie. Niektórzy używają go także do rozgniatania czosnku, lub miażdżenia warzyw przed gotowaniem. Jakie cechy powinien posiadać idealny tłuczek? Na pewno niezawodny i wytrzymały na uderzenia, wykonany ze stali lub aluminium. Równie ważna jest rękojeść, bo tylko odpowiednio wyprofilowana nie pozwoli, by tłuczek wypadł nam z dłoni. Bez wątpienia jest to element wyposażenia kuchni, bez której domowy lub profesjonalny szef kuchni, nie może się obejść.
Sortowanie
Cena