Kategorie
Podkategorie
Kategorie
Przybory kuchenne | | Akcesoria kuchenne Blachy i formy do pieczenia Lejki Łopatki i łyżki kuchenne Młynki i moździerze Nożyczki Obieraczki i drylownice Ociekacze i suszarki do naczyń Ostrzałki do noży Otwieracze i korkociągi Sitka i cedzaki Stolnice i wałki Tarki i szatkownice Tłuczki Trzepaczki Wkłady do szuflad Wyciskarki i praski Wykałaczki i patyczkiOpis
Lejek to przedmiot, dzięki któremu w łatwy i szybki sposób przelejemy płyny z jednego naczynia do drugiego, unikając zbędnego bałaganu. Lejki znajdują zastosowanie w kuchni, laboratorium, warsztacie i wielu innych miejscach, gdzie przelewanie płynów z jednego naczynia do drugiego jest częstym zjawiskiem. Kształt lejka umożliwia kontrolowany przepływ i zapobiega rozlewaniu się płynów lub innych płynnych produktów w niepożądane miejsca. Rozmiar lejka zazwyczaj wskazuje, jak duże lub małe naczynie można do niego podłączyć bez przepełnienia. Na przykład niektóre lejki są przeznaczone do przenoszenia płynów do mniejszych butelek, podczas gdy inne mogą zmieścić się w większych naczyniach. Lejek jest zwykle zbudowany z giętkiego materiału, który tworzy małe przestrzenie do prowadzenia płynów i innych płynów przez urządzenie, ale lejek nie wymaga tego kształtu, jeśli nie musi przenosić płynów lub innych płynnych produktów. Zadaniem lejka jest umożliwienie kontrolowanego wylewania przy przenoszeniu płynów i ciał stałych pomiędzy naczyniami niezależnie od tego, jaki kształt przybierze, aby zrealizować to zadanie.
Sortowanie
Cena